Onze productenAardappelen

Aardappelen zijn een vaste waarde in de vlaamse keuken. In onze hoevewinkel kan u kiezen uit ons assortiment van eigen geteelde aardappelen tegen een eerlijke prijs. U kan bij ons terecht op zaterdag van 9 u tot 17 u.

Kiezen voor korte voedselketen betekend kiezen voor producten van lokale land-en thuinbouw.U schakelt hierdoor verschillende tussenpersonen uit, versterkt de plaatselijke economie en beperkt bovendien het aantal voedselkilometers.

Sinds kort staat er bij ons een aardappelautomaat. U kan 24u op 24u en 7 dagen op 7 bij ons terecht.
Zijn wij gesloten of bent U gehaast, verlies dan geen tijd en maak gebruik van onze aardappelautomaat.

 

 

Onze aardappelen worden bewaard in een geventileerde aardappelloods, deze voldoet aan de criteria van het veiligheidscertificaat voor de verwerkende industrie. Dit is nodig om de voedselveiligheid naar de klanten toe te garanderen.

De aardappelen die wij telen op ons bedrijf zijn:

Al deze soorten aardappelen worden aangeboden aan onze klanten. Dit is mogelijk per 5 kg, 10 kg en 25 kg. Vanaf 100 kg worden de aardappelen aan huis geleverd binnen een straal van ongeveer 5 km. Wij verkopen tevens aan groothandelaars en frituren.

Tarwe

Eind juli, begin augustus wordt er tarwe geoogst, dit gebeurt steeds bij goed weer. Het telen van tarwe bevordert de structuur van de grond. Het graan wordt vervoerd naar de graanhandelaar en gestockeerd tot nader verkoop. Het stro wordt na enkele dagen geperst in strobalen, deze worden gebruikt om de koeboxen te strooien

Maïs

Elk jaar zaaien wij 2 soorten maïs: